Адміністрація Байдена оголосила про нову безпекову допомогу Україні вартістю до $250 млн

Адміністрація Байдена оголосила новий пакет військової допомоги Україні 27 грудня. Про це йдеться на сайті міністерства оборони США.

"Сьогодні Міністерство оборони (МО) США оголосило про надання додаткової допомоги у сфері безпеки для задоволення критично важливих потреб України у сфері безпеки та оборони. Це оголошення є п'ятдесят четвертим траншем обладнання, яке адміністрація Байдена надасть Україні з запасів Міністерства оборони з серпня 2021 року. Цей пакет включає додаткові засоби протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси, протитанкові засоби та інше обладнання, що допоможе Україні протистояти російській агресії", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що цей пакет використовує допомогу, раніше надану Україні в попередні фінансові роки в рамках президентських повноважень щодо скорочення озброєнь (PDA). 

Цей пакет вартістю до 250 мільйонів доларів включає в себе наступні можливості:

- додаткові боєприпаси для національних передових зенітно-ракетних комплексів (NASAMS);

- зенітні ракети Stinger;

- компоненти систем протиповітряної оборони;

- додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS);

- 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди; 

- ракети з оптичним відстеженням і проводовим наведенням (TOW);

- протитанкові системи Javelin та AT-4;

- понад 15 мільйонів боєприпасів для стрілецької зброї; 

- боєприпаси для знешкодження перешкод; 

- запасні частини, медичне обладнання, засоби технічного обслуговування та інше допоміжне обладнання. 

"Ці можливості допоможуть задовольнити найнагальніші потреби України, щоб її сили могли захистити свій суверенітет і незалежність. Лідерство США має важливе значення для підтримки коаліційних зусиль близько 50 союзників і партнерів, які зараз підтримують Україну. Безпекова допомога Україні є розумною інвестицією в нашу національну безпеку, - пише американське відомство. - Залишається критично важливим, щоб у новому році Конгрес якнайшвидше ухвалив рішення щодо додаткового запиту Президента про національну безпеку, щоб гарантувати, що наша підтримка України продовжиться, і Україна зможе захистити себе від постійних нападів Росії, а також консолідувати і розширити свої здобутки на полі бою".

Раніше повідомлялось, що ЄС готує план на 20 мільярдів євро для України, який Угорщина не зможе заблокувати.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті