78-річний лідер російських комуністів назвав "спецоперацію в Україні" війною та закликав до загальної мобілізації

У росії 78-річний лідер КПРФ Геннадій Зюганов, виступаючи на засіданні в Держдумі 13 вересня, назвав "спецоперацію в Україні" війною та закликав до загальної мобілізації. Про це повідомляє DW із посиланням на інтернет-видання Sota.

"Чим спеціальна військова операція відрізняється від війни? Військову операцію ви можете припинити будь-якої миті. Війну ви припинити не можете, вона закінчується або перемогою, або поразкою. Я вас підводжу до думки, що йде війна, і програти її ми не маємо права. Наразі не панікувати. Потрібна повна мобілізація країни, потрібні зовсім інші закони", - заявив Зюганов.

У повідомленні нагадується, що напередодні депутат Держдуми від КПРФ Михайло Матвєєв, який у лютому виступив проти вторгнення РФ в Україну, запропонував губернаторам та депутатам записуватися на фронт добровольцями.

Зі свого боку, губернатор Хабаровського краю Михайло Дегтярьов кілька днів тому заявляв, що поїхав би в Україну добровольцем, але не може, бо не має права залишити свою відповідальну посаду. Після цього жителі краю запустили петицію із пропозицією "допомогти губернатору здійснити свою мрію, поїхати воювати на Донбас", її підписали вже кілька десятків тисяч людей.

Статті

Країна
08.10.2024
23:19

"Вистояли якимось дивом", або підсумки туристичного сезону у Криму

Якщо для туристів порівняно низькі ціни на відпочинок – це однозначний плюс, то місцеві жителі, багато з яких весь рік живуть за рахунок літнього сезону, в жаху від того, що втрачають заробіток.
Донбас
07.10.2024
09:53

Як із «ДНР» і «ЛНР» роблять «фабрику мрій». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Свого часу засновник радянської імперії Володимир Ленін заявив, що «з усіх мистецтв для нас найважливішим є кіно». Тож не дивно, що пропагандисти окупованого Донбасу та їхні кремлівські куратори сприйняли цю вказівку досить серйозно і вирішили...
Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Всі статті