15-річному синові Кадирова присвоїли звання "Героя Чеченської республіки" 

15-річному Адаму Кадирову, який нещодавно показово побив засудженого Микиту Журавеля, присвоєно звання "Героя Чеченської республіки". Про це заявив депутат Держдуми РФ від Чечні Адам Делімханов, який доводиться "герою" двоюрідним дядьком, - повідомляє Бі-бі-сі.

Делімханов у своєму телеграм-каналі називає Адама Кадирова "яскравим прикладом винятково грамотної, всебічно освіченої і цілеспрямованої молодої людини".

Наприкінці вересня глава Чечні Рамзан Кадиров опублікував відео, на якому його син Адам б'є обвинуваченого в спаленні Корану 19-річного росіянина Микиту Журавеля. У пості, який супроводжував відео, Рамзан Кадиров підкреслив, що пишається вчинком сина.

Публікація ролика викликала хвилю обурення в соцмережах. Однак російська влада досі відмовляється коментувати відео, хоча, на думку юристів, опитаних Бі-бі-сі, людей, причетних до зображеного на відео побиття, а також Кадирова, який поширив це відео, можна притягнути до відповідальності щонайменше за дев'ятьма статтями російських законів.

Микиту Журавеля, заарештованого за звинуваченням в образі почуттів вірян після спалення Корану, доправили до Чечні наприкінці травня за особистим розпорядженням глави СКР Олександра Бастрикіна. За версією слідства, на допиті юнак дав свідчення, що спалив Коран нібито "за вказівкою українських спецслужб" за винагороду в 10 тисяч рублів.

Раніше повідомлялось, що МВС відмовило в порушенні кримінальної справи щодо сина Кадирова, тому що він ще маленький.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті