Зеленський відзначив стабільність української фінансової системи "без емісії"

Ситуація у фінансовій системі стабільна, соціальні виплати забезпечуються без емісії. Про це у своїму відеозверненні заявиві президент України Володимир Зеленський, говорячи про зустріч із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

"Провів сьогодні нараду з главою нашого уряду Денисом Шмигалем. Перше - це енергетика, захист і спроможності нашої енергосистеми. Споживання зараз велике, загрози з боку ворога надзвичайно серйозні, але професійна робота і наших енергетиків, і всіх, хто відповідає за захист енергооб'єктів, дозволяє забезпечувати країну світлом і теплом", - сказав він.

За словами Зеленського, "також сьогодні була окрема доповідь про захист стратегічних енергооб'єктів. Доповідав віцепрем'єр Олександр Кубраков".

"Прем'єр-міністр доповів сьогодні про ситуацію в нашій фінансовій системі. Ситуація стабільна, соціальні виплати забезпечуються в повному обсязі. І при цьому - без емісії", - зазначив Зеленський.

Він подякував "усім нашим платникам податків у державі - кожному і кожній, хто в Україні підтримує робочі місця, забезпечує виробництво, працює легально і чисто. За минулий рік ми маємо - попри на війну - і економічне зростання 5%, і збільшення сплати податків, яке відповідає зростанню в економіці. Це чітка ознака сили України".

"Окрема доповідь глави уряду щодо будівництва фортифікацій. Триває робота, і всім, хто залучений, моя вдячність", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, раніше прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що економіка України демонструє позитивні сигнали

Як повідомлялося, від малої приватизації на Prozorrо.Продажі до бюджету надійшло понад ₴3,3 мільярда. 

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті