Зеленський розкритикував роботу Служби зовнішньої розвідки

Служба зовнішньої розвідки України має стати активнішою у виконанні її інституційних завдань. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 28 березня..

"Росія витрачає мільярди доларів щороку на операції в країнах їхнього інтересу. Вони поширюють хаос, підривають роботу нормальних інституцій, вкладаються в дезінформацію, в підкуп громадських і політичних лідерів", - сказав президент.

За словами Зеленського, "це стосується різних регіонів планети, чутливих регіонів - Африка, різні частини Азії. Європа дуже вразлива для дестабілізації, які провокує і підживлює путінська система. Америка і Північна, і Латинська також є об'єктами російської розвідувальної та хаотизуючої діяльності".

Очевидно, зазначив Зеленський, що "ми не можемо протиставити подібний ресурс, який є в Росії, зокрема фінансовий, але українці здатні перегравати Росію своєю сміливістю, рішучістю та ідеями".

"Служба зовнішньої розвідки України повинна стати більш активною у виконанні її інституційних завдань. З іншого боку, надійна робота такої організації не може бути дешевою, і це зараз завдання для уряду в цілому. І Міністерству фінансів потрібно шукати, знаходити фінансову основу для роботи нашої розвідки, розширити фінансування під конкретні проєкти, під конкретні цілі й загалом під розвиток системи зовнішньої розвідки", - підкреслив президент.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що для послаблення путіна необхідно 5-7 систем ППО Patriot.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті