Штати попередили союзників про те, що росія отримує від Китаю дані геопросторової розвідки

США попередили своїх союзників про те, що Китай посилив свою підтримку РФ, у тому числі надає їй дані геопросторової розвідки, щоб допомогти у війні проти України. Про це з посиланням на власні джерела пише Bloomberg 6 квітня.

"На тлі ознак подальшої військової інтеграції між двома країнами Китай надав Росії супутникові знімки для військових цілей, а також мікроелектроніку і верстати для танків, за словами людей, знайомих з цим питанням. За словами одного з співрозмовників, китайська підтримка також включає оптику, паливо для ракет і посилення космічної співпраці", - йдеться в повідомленні Bloomberg

Зазначається, що представники Ради національної безпеки Білого дому відмовилися від коментарів. Міністерство закордонних справ Китаю не відразу відповіло на прохання про коментар у святкові вихідні.

"Пекін намагається зображати себе переважно нейтральним перед обличчям повномасштабного вторгнення Росії в Україну, яке триває вже третій рік, але він встановив глибокий союз з Москвою в рамках того, що Сі Цзіньпін і путін назвали дружбою "без обмежень" напередодні зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні", - ідеться також у повідомленні.

Раніше Столтенберг прокоментував те, що у Конгресі США досі не прийняли рішення щодо допомоги Україні: "Запевняли, що є більшість".

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті