Збій інтернета в Росії міг бути початком тестування суверенного інета та допуска до Мережі за паспортом - соцмережі

Масштабний інтернет-збій, якій трапився сьогодні по всій Росії, може бути початком тестування повного переходу на суверенний інтернет і допуск до Мережі за паспортом, - пише російський Телеграм-канал "Кремлівська табакерка", посилаючись на свої джерела.

Паблік з посиланням на джерело в Роскомнагляді пише, що у процесі "щось пішло не так, а що - ми самі не розуміємо, усе планували не так, жодних проблем з інтернетом не очікувалося". Він зазначив, що тестування суверенного інтернету, "який дозволив би очистити наш онлайн-простір", ретельно готувалося. Але, схоже, не вдалося все передбачити.

"Хотіли встигнути до виборів, але тепер не впевнений, що вийде", - сказав із цього приводу наш співрозмовник у Мінцифри. Він уточнив, що внаслідок збою, найімовірніше, доведеться відкласти реалізацію процедури входу в інтернет за паспортом для всіх користувачів.

Будь-які ще подробиці джерело відмовилося повідомляти, пославшись на "найсуворішу секретність".

Як повідомлялося, масштабний інтернет-збій стався по всій Росії - не відкривалися сайти з доменом .ru: сервіси Яндекса, Мегафона, МТС, Ozon, Wildberries, Авіто, банків і багато інших.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті