Затримано "заступницю голови виборчкому РФ", яка допомагала рашистам провести "референдум" на Херсонщині - СБУ

Служба безпеки України затримала ще одну колаборантку, яка організовувала незаконний "референдум" РФ під час окупації правобережної Херсонщини. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 8 січня. 

"Фігуранткою є мешканка села Борозенське Бериславського району, яка після захоплення населеного пункту добровільно пішла на співпрацю з агресором. За це російські загарбники призначили її "заступником голови виборчої комісії РФ" на території громади", - сказано в повідомленні.

Перебуваючи на цій "посаді", колаборантка організовувала масово-агітаційні заходи на підтримку фейкового плебісциту щодо "приєднання" регіону до росії. Для цього вона разом зі своїми спільниками розміщувала у "виборчкомі" та громадських місцях пропагандистські листівки із символікою країни-агресора.

Також фігурантка готувала списки місцевих жителів для їх примусового залучення до зрежисованого голосування, щоб створити видимість максимальної явки громадян на фейковому заході.

Крім того, зловмисниця вимагала від людей ставити "потрібні" відмітки у незаконних бюлетенях для масштабної фальсифікації підсумків псевдореферендуму.

Після звільнення Херсона колаборантка залишилась на правобережжі регіону, де намагалась бути "непомітною", і таким чином уникнути правосуддя. Втім співробітники СБУ встановили її місцеперебування і затримали.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, вчинена за попередньою змовою групою осіб). Наразі вона під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що в Києві затримано власника агрохолдингу, який постачає продукти харчування для рашистів на лівобережжя Херсонщини.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті