Залужний висловив стурбованість скупченням російських ЗРК біля кордону з боку Білорусі

Російські ЗРК, які розташовані на аеродромі Зябрівка у Білорусі, викликають занепокоєння в Україні. Про це 16 серпня у Telegram повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

"Занепокоєння викликає розміщення ракетних систем уздовж державного кордону з боку Республіки Білорусь, зокрема на аеродромі Зябрівка", - заявив головком у розмові з Начальником штабу оборони ЗС Канади Вейном Дональдом Ейром.

Загалом Залужний під час спілкування ознайомив свого канадського колегу із ситуацією на фронті.

За словами головкому, окрім занепокоєння, яке викликають російські ЗРК, ситуація на полі бою залишається напруженою, але контрольованою.

Також Залужний подякував генералу Ейру за допомогу, особливо у підготовці українських військових.

Нагадаємо, раніше Залужний заявив, що 20 відсотків російської армії в Україні вже розгромлено.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті