За вибухами під Джанкоєм стоїть елітний український підрозділ - NYT

За вибухами на військовій базі під Джанкоєм в окупованому Криму стоїть "елітний український підрозділ", який  діяв у тилу противника. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на видання The New York Times.

Таку заяву оприлюднило видання, посилаючись на українського високопосадовця, але не назвало його ім'я.

"Високопоставлений український чиновник на умовах анонімності, щоб обговорити ситуацію, сказав, що елітний український військовий підрозділ, який діє в тилу ворога, стоїть за цим вибухом", - пише NYT.

При цьому видання уточнює, що українська влада досі офіційно не підтверджувала причетність до вибухів, але зазначило, що радник керівника ОП Михайло Подоляк нібито "схоже, натякнув на те, що Україна причетна".

Як повідомлялояс, сьогодні вранці, 16 серпня, на території тимчасово окупованого Криму знову пролунали вибухи. Цього разу їх зафіксували під Джанкоєм. Після чого так звана "місцева влада" оголосила евакуацію жителів з прилеглої території, а міністерство оборони росії вже заявило, що вибухи під Джанкоєм сталися нібито "в результаті диверсії".

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті