За слідами візиту СБУ: понад 530 млн грн податків "Укртатнафта" терміново перерахувала в бюджет

Після викриття СБУ "Укртатнафта" терміново перерахувала у бюджет понад 500 млн грн податків, несплачених колишнім менеджментом. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 9 лютого.

"Завдяки розслідуванню СБУ і БЕБ щодо корупційних схем колишнього менеджменту ПАТ "Укрнафта" і ПАТ "Укртатнафта" держбюджет України поповнився на 531 млн грн, – сказано в повідомленні. – Відповідна сума була перерахована нинішніми керівниками ПАТ "Укртатнафта", які отримали відповідне інформування від правоохоронців".

Зазначається, що, як свідчать матеріали розслідування, попередній менеджмент цієї компанії продавав пальне через мережу АЗС без сплати акцизного податку. І це при тому, що суми акцизного збору закладались у ціну для споживачів. Таким чином заборгованість компанії перед державою лише за цим епізодом становить більше ніж 605 млн грн.

Підкреслюється, що за даним фактом повідомлено про підозру головному бухгалтеру та колишньому директору акціонерного товариства. Для відшкодування завданих Україні збитків правоохоронці здійснили відповідне інформування нинішньому менеджменту компанії. Після цього представники ПАТ "Укртатнафта" здійснили термінове перерахування до бюджету 531 млн грн кількома платежами.

Наразі вирішується питання щодо використання відшкодованих коштів для забезпечення потреб Збройних Сил України.

Раніше повідомлялось, що, за словами голови СБУ, масові обшуки й затримання зловмисників різного калібру – це тільки перший етап.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті