За першу добу роботи Міжнародного реєстру збитків надійшло понад 500 звернень - Шмигаль

За першу добу роботи Міжнародного реєстру збитків до нього надійшло понад 500 звернень. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль 9 квітня. 

"Сьогодні Уряд привів у відповідність до чинних нормативних актів порядок ведення Державного реєстру майна, пошкодженого або знищеного внаслідок російської агресії. Зокрема, додаються нові реєстрові дані щодо житлового сертифікату, акту дистанційного обстеження, доповнюється функціонал Реєстру.  Цього місяця у Гаазі запрацював Міжнародний реєстр збитків як частина міжнародного Компенсаційного механізму. Лише за першу добу його роботи надійшло понад 500 звернень від жертв російської агресії", - зазначив Шмигаль.

Міжнародний реєстр збитків – це цифрова платформа. Заяви прийматимуть через мобільний застосунок "Дія". Для подачі заяви потрібно заповнити електронну форму, надати особисті дані та відповідні докази (документи, записи, заяви, фотографії, відео або інші матеріали, що підтверджують збитки).

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті