З нагоди Дня Соборності України: у Львові розгорнули найбільший прапор держави із підписами військових

У центрі Львова 21 січня розгорнули найбільший Державний прапор України із побажаннями від військових, у тому числі Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Про це пишуть місцеві пабліки.

"З нагоди відзначення Дня Соборності України, проголошення 105-ї річниці Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської народної республіки у неділю, 21 січня, на Львівщині відбудуться урочистості", - повідомили напередодні у Львівській ОВА.

Зазначається, що синє полотно підписане тисячами побажань від дітей України, публічних людей, волонтерів, благодійників, освітян та культурних діячів. Жовте полотно підписали захисники України, які перебувають на лінії фронту.

Як поінформували у департаменті комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА, шлях найціннішого прапора був непростий, адже він проїхав тисячі кілометрів з військовими капеланами та волонтерами, пройшов окопи, блокпости, їздив у медичному евакуаційному автомобілі, загалом відвідав 30 бригад ЗСУ і понад 20 міст України. А також побував у Верховній Раді, де його підписав Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Під час урочистостей був встановлений рекорд України «Найбільший український прапор із побажаннями від військових та дітей зібраних по всій Україні та лінії фронту».

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті