З 1 січня змінилася вартість оформлення ID-паспортів і посвідок на проживання

В Україні з 1 січня 2024 року змінилася вартість оформлення ID-картки, посвідки на проживання та посвідчення особи без громадянства. Про це з посиланням Міністерство внутрішніх справ пише "ЄП". 

Там пояснили, що зміна вартості пов’язана з тим, що "Поліграфічний комбінат Україна" змінив ціну на бланки окремих біометричних документів.

Вартість оформлення паспорта громадянина у формі ID-картки протягом 20 робочих днів становить 504 грн, протягом 10 робочих днів – 874 грн. 

Також вартість 626 грн запроваджується через шість місяців із дня припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Водночас, оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки вперше – безоплатне.

Вартість оформлення посвідки на постійне проживання протягом 15 робочих днів становить 1 151 грн.

Вартість оформлення посвідки на тимчасове проживання протягом 15 робочих днів становить 1 396 грн.

Вартість оформлення посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон протягом 15 робочих днів становить 6 867 грн.

Нагадаємо, що з 1 січня 2024 року вартість низки сервісних послуг Міністерства внутрішніх справ підвищеться. Зокрема це стосуватиметься видачі посвідчень водія, складання іспитів та реєстрації авто.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті