YOUkraine hub. У Києві за ініціативи Оборонців Маріуполя відкрили простір для реабілітації визволених з полону

За ініціативи Оборонців Маріуполя у столиці відкрили простір для спілкування, консультування та реабілітації визволених з полону Захисників та Захисниць. Про це у Телеграм повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими (КШППВ).

YOUkraine hub - це простір для взаємопідтримки та допомоги тим, хто побував у руках ворога, а зараз намагається відновити сили та призвичаїтись до нормального життя.

Засновниця фонду YOUkraine Анна Мурашенко зазначила, що окрім держави, яка допомагає звільненим з полону, має бути і підтримка громадян, тому фонд долучився до створення хабу і взяв на себе організаторські питання.

Робота хабу відбуватиметься за принципом «свої для своїх», адже самі військовослужбовці як ніхто інший знають, що з поверненням додому приходять інші випробування: необхідність соціалізації, налагодження особистого життя у часи війни.

Визволені з російського полону захисники Маріуполя Валерія «Нава» Суботіна та Дмитро «Дипломат» Андрющенко звернули увагу на те, що подібні заклади дуже потрібні для зустрічей і спілкування між Оборонцями з досвідом полону. Також важливо, що тут можна буде отримати юридичну й психологічну допомогу.

У заході також взяли участь керівник Секретаріату Координаційного штабу Богдан Охріменко та  координаторка проєктів підтримки родин Координаційного штабу Вікторія Цимбалюк. 

Богдан Охріменко зауважив, що такий простір виконає ряд важливих функцій для визволених з полону Захисників та Захисниць: «Координаційний штаб працює над тим, щоб повернути додому усіх наших Героїв, – наголосив він. – Але важливо також, щоб визволені Оборонці відчували увагу і вдячність суспільства, мали можливість збиратися в подібних місцях для спілкування і взаємопідтримки».

Вікторія Цимбалюк зауважила, що Координаційний штаб підтримує цю та подібні ініціативи самоорганізації звільнених з полону оборонців та їхніх родин. 

Більше про роботу YOUkraine hub можна довідатись за телефоном: 096 682 41 01.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті