"Якщо Україна програє — нас не буде": Зеленський дав відповідь на питання про переговори з Путіним та безальтернативність перемоги

Президент України Володимир Зеленський не бачить можливості говорити з путіним, але припустив, що йому буде запропоновано міжнародний майданчик, щоби визнати свою провину. Про це голова держави сказав під час своєї пресконференції на форумі "Україна. Рік 2024", який проходить у Києві сьогодні, 25 лютого.

"А можна говорити з глухою людиною? Людиною, яка убиває своїх опонентів? Ми запропонуємо майданчик, на якому він зможе погодитись, що він програв війну, що це була велика помилка", - сказав Зеленський.

За його словами, на першому саміті щодо Української формули миру, який має пройти наверсні у Швейцаріїі, буде розроблено план, який після цього спеціальні переговорники передадуть Росії, хоча це не означає, що РФ його ухвалить.

"Це не означає, що Росія прийме цей документ, але факт у тому, що робота над нашим мирним планом виходить на фінішну пряму", - пояснив глава держави.

"Чи Україна програє? Я впевнений, що ні. Найважче було два роки тому. Принаймні у нас немає цієї альтернативи. Якщо Україна програє, нас не буде", - сказав Володимир Зеленський.

Як повідомлялося, на прямі переговори з росією Україна може піти лише в рамках "Формули миру" президента Зеленського, після проведення першого інавгураційний саміту "Формули миру" на рівні лідерів, який має пройти у Швейцарії. 

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті