Виробництво зеленого водню в Україні: Шмигаль повідомив про успіхи контактів з німецьким бізнесом

На економічному форумі у Берліні український та німецький бізнес досягнули низки домовленостей. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму телеграм-каналі 24 жовтня.

"Підписуємо меморандум про співпрацю між "Укргідроенерго" та Andritz Hydro GmbH щодо реалізації проєктів із виробництва зеленого водню в Україні", - зазначив Шмигаль.

Також прем'єр-міністр додав, що відбулося підписання інвестиційної страхової гарантії Уряду ФРН німецькій компанії "Fixit" для добудови другого виробництва в Україні.

Зі свого боку Денис Шмигаль розповів про роботу уряду України у напрямку залучення інвестицій через такі механізми як дерегуляція, цифровізація, індустріальні парки, урядовий офіс UkraineInvest та покращення логістики на західному кордоні.

Як повідомлялось раніше, Україна разом із Rheinmetall утворили спільне підприємство.

Статті

Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Всі статті