Виділення Україні 61 млрд. доларів підтримують обидві партії США - Шмигаль

Українська делегація у США отримала запевнення в підтримці законопроєктів про допомогу обома партіями. Про це у Телеграм 19 квітня повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Завершуємо важливий візит у США. Три ключові теми, над якими працювали: розблокування військової та фінансової допомоги з боку США; американські інвестиції в українську економіку; використання російських заморожених активів. Ми нарешті побачили зрушення у питанні розблокування допомоги від США. Законопроєкт передбачає 61 млрд доларів на підтримку України. Основна частина - на військові потреби. 7,8 млрд доларів - це бюджетна підтримка. Ще більш ніж 1,5 млрд доларів - економічна допомога", - зазначив Шмигаль. 

"Також Конгрес планує розглянути законопроєкт про конфіскацію заморожених російських активів на потреби України", - додав він. 

Прем‘єр-міністр повідомив, що провів особисті зустрічі з лідерами демократів та республіканців у Конгресі - з лідером демократів у Палаті Представників Гакімом Джеффрісом, з лідером демократів в Сенаті Чаком Шумером, з лідером  республіканців у Сенаті Мітчелом МакКоннеллом, з сенатором Роджером Вікером та українським кокусом у Сенаті. 

"Ми отримали запевнення в підтримці законопроєктів обома партіями. Очікуємо, що вже найближчим часом цей великий пакет допомоги від США буде проголосовано", - підкреслив Шмигаль.

Як повідомлялося, спікер палати представників США Майк Джонсон вважає критично важливим надання "летальної допомоги" Україні саме зараз.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті