Ватажка херсонської окупаційної влади, що впав у кому, відправляють літаком до москви

Захворілого ватажка російської окупаційної адміністрації Херсонської області Володимира Сальдо відправляють літаком до НДІ швидкої допомоги ім. Скліфософського у москві. Про це повідомляє Бі-бі-сі

Повідомляється, що відправлення ватажка виконується "у зв'язку зі станом здоров'я".

В оточенні ватажка заявили, що "за результатами медобстеження було ухвалено рішення про переведення Володимира Сальдо до НДІ Скліфосовського, де йому надаватиметься кваліфікована медична допомога".

У повідомленні наголошується, що напередодні пізно ввечері в телеграм-каналі Сальдо справді з'явилося повідомлення про те, що "міністр охорони здоров'я" окупаційної адміністрації з'явився до нього з групою лікарів і наполіг на "негайному медобстеженні". У зв'язку з цим Сальдо повідомив про передачу своїх повноважень "главі уряду" "військово-цивільній адміністрації".

Сальдо мало що розповів про свій стан, але все ж таки повідомив про нездужання, яке "за попередніми оцінками [...] стало результатом ускладнення після перенесеного захворювання Covid-19".

НДІ Скліфософського найбільш відомий як центр екстреної допомоги, але в ньому є спеціалісти і для планового лікування. Інфекційне відділення для лікування Covid-19 там обладнане на тимчасовій основі, повідомляє сайт лікарні.

Як повідомлялося, російські ЗМІ 5 серпня заявили, що Сальдо не просто у лікарні, а введений у кому через наслідки ковіда.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті