"Вони його замучили і приїхали на його похорон": у "ДНР" викладача музики, який відмовлявся воювати, закатували до смерті

Незаконно мобілізованого викладача гітари з так званої «ДНР» Володимира Фролова, який відмовлявся воювати, після перебування в підвалі поховали в окупованій Ясинуватій на Донеччині у закритій труні 24 квітня. Про це повідомили його родичі, пише "ASTRA" 25 квітня. 

"29-річного викладача з гітари та інваліда 3-ї групи Володимира Фролова поховали в Ясинуватій у закритій труні напередодні, 24 квітня. Труну заборонили відкрити, оскільки "тіло в жахливому стані", - ідеться в повідомленні.

"Вони просто його замучили. Вони його вбили і ще приїхали на його похорон", - цитує видання родичів Володимира. 

При цьому у свідоцтві про смерть зазначено, що Фролов нібито загинув 15 квітня під час штурму Красногорівки Донецької області.

Раніше, зі слів рідних, Фролова тримали в підвалі 5 бригади "ДНР" (в/ч 41698), де піддавали тортурам за відмову воювати. 

"Два тижні тому викладачеві прийшов припис на повторну медкомісію, але його відправили не до медиків, а на штурм", - сказано також у повідомленні.

Зазначається також, що 12 квітня замполіт 3-го мотострілецького батальйону в/ч 41698 Василь Луговий отримав направлення на повторне медобстеження Володимира, якого домагалися він сам і його близькі. 

"Замість того, щоб відправити Фролова в Ростов-на-Дону на лікування, командування відправило його в штурм. 15 квітня замполіт повідомив родичам чоловіка, що він зник безвісти", - пише також “ASTRA”.

Раніше видання повідомляло, що в лютому 2022 року Фролова незаконно мобілізували, забравши прямо з музичної школи. 

"Чоловік, за словами родичів, контракт не підписував, присягу не складав, військового квитка йому не видавали. Як розповідали його близькі, у лютому Володимира утримували у в/ч 41698 3 мзб, де з нього "знущалися, змушували підписувати контракт". Йдеться про 5-ту окрему мотострілецьку бригаду імені Олександра Захарченка, яка сформувалася на основі батальйону "Оплот", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що окупанти на Луганщині поженуть на фронт співробітників в'язниць.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті