Військові облігації тепер можна придбати у "Дії" – Мінцифри

Військові облігації стало можливим придбати на порталі та у застосунку "Дія" з 3 жовтня. Про це повідомило Міністерства цифрової трансформації (Мінцифри) в Телеграм 3 жовтня.

"Запускаємо інвестиційний інструмент у "Дії" – військові облігації. Вкладаєте гроші в економіку та ЗСУ – отримуєте прибуток, – сказано в повідомленні. – Вартість однієї військової облігації – від 900 гривень. Придбати їх можна стільки, скільки забажаєте".

Уточнюється, що військові облігації — це цінні папери, що випускає держава під час воєнного стану.

"Купуючи облігації, ви даєте державі в борг гроші і назад отримуєте їх з відсотками, – повідомляє міністерство. – Це як депозит державі, який працює на перемогу".

Підкреслюється, що облігації різняться за:

- датою виплат – на строк до 1,5 року;

- відсотками доходу – від 11 до 16% річних;

- назвами на честь тимчасово окупованих міст та територій — Херсон, Мелітополь, Маріуполь, Крим тощо.

Зазначається, що детальну інформацію про військові облігації в "Дії" можна дізнатися на офіційному порталі.

Раніше повідомлялось, що військові облігації станом на 25 квітня 2022 року придбали більше 9 тисяч українців, завдяки чому залучено 45 млрд грн.

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті