Влада РФ "виморожує" зеків, щоб вони охочіше записувалися на війну в Україну - правозахисниця

Влада РФ відключає опалення у в'язницях, щоб ув'язнені йшли воювати в Україну. Про це повідомляє Телеграм-канал "BILD на русском" із посиланням на російську правозахисницю, засновницю проєкту "Русь Сидящая" Ольгу Романову.

Зазначається, що зараз у багатьох регіонах РФ температура впала до -35°C. У цих умовах у багатьох російських колоніях відключають опалення, щоб ув'язнені охочіше йшли воювати в Україну.

"З цієї причини вони просто відключили їм опалення при мінусовій температурі. Тим самим умови у в'язницях мають стати нестерпними, щоб чоловіки, які там перебувають, їхали в Україну", - каже Романова.

За її словами, в росії є три групи населення, до яких більшість не відчуває співчуття, коли вони помирають на фронті - це ув'язнені, [національні] меншини, які живуть у бідних регіонах далеко від Москви, та "нові" громадяни.

"Поки ці три групи воюють і вмирають в Україні, Путін може створювати ілюзію нормальності для інших. <...> Загалом успіх частин з ув'язнених досить обмежений, що ми можемо бачити і за поточними подіями на фронті. <...> Ув'язнених просто масово посилають на лінію фронту в Україні і приносять там у жертву", - констатує Романова.

За її словами, у російських в'язницях дедалі частіше вербують і жінок. Зараз в Україні воюють близько 1000 росіянок. 

Як повідомлялося, у росії дружини мобілізованих обурені, що зеків-людожерів милують і відпускають із фронту через 6 місяців, а їхніх чоловіків ні.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті