Військові розповіли, як окупанти використовують бойових дельфінів

Фото з архіву НДЦ ЗС України “Державний океанаріум”. Джерело: сайт ВМС України Фото з архіву НДЦ ЗС України “Державний океанаріум”. Джерело: сайт ВМС України

Російські окупанти мають до десятка бойових дельфінів, які здебільшого  призначені для того, щоб виштовхувати на поверхню підводних диверсантів. Про це розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в етері телемарафону.

"Застосування так званих бойових дельфінів – насправді дуже дороге задоволення, і дуже вузьке коло країн може собі взагалі таке дозволити. Насправді трошки перебільшений взагалі весь цей кейс в інфопросторі", – зазначив речник.

За його даними, окупанти мають до десятка бойових дельфінів. Цих тварин тренують, як звичайних собак.

«Але вони, мабуть, трошки розумніші за собак. Усе, чому фактично їх навчають – це охорона акваторії. Для них це така сама гра, як для собак. І здебільшого вони призначені для того, щоб просто виштовхати на поверхню підводного диверсанта. Це основний такий функціонал, який на них покладається», – пояснив Плетенчук.

Він зауважив, що дельфіна, звісно, можна озброїти, і він, навіть не розуміючи, що вбиває людину, може її вбити. Проте це дуже специфічна кафедра, для якої потрібні досить фахові спеціалісти. 

"Умови утримання цих тварин так само є досить фінансово непростими. І останнє, що вони зроблять – це повісять на них вибухівку", – наголосив речник.

Статті

Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Всі статті