Від початку повномасштабного вторгнення рашисти вбили 262 українських спортсменів - Гутцайт

Унаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну загинули 262 спортсмени. Про це 1 квітня повідомила пресслужба Офісу президента з посиланням на міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта.

"Російська війна забрала життя 262 спортсменів, які мріяли бути на Олімпійських іграх і міжнародних чемпіонатах. Російська армія також зруйнувала 363 спортивні об'єкти в Україні", - заявив чиновник.

Таку заяву Гутцайт зробив під час зустрічі з президентом Міжнародної федерації гімнастики Морінарі Ватанабе.

Міністр наголосив, що такі цифри красномовно свідчать про те, що спортсменів із РФ не повинно бути на спортивних змаганнях і на Олімпійських іграх. Особливо з огляду на те, що "всі вони підтримують війну і відвідують заходи, що проводяться на підтримку війни".

"Російські спортсмени носять форму із символікою війни, не засуджують убивство українських спортсменів", - додав міністр молоді та спорту.

Нагадаємо, раніше Кабмін ухвалив рішення, що українські спортсмени візьмуть участь тільки в тих відбіркових змаганнях на Олімпіаду, де не буде росіян.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті