Верховна Рада повернула використання коштів дорожнього фонду на ремонт та будівництво доріг

У законі збережено пункти про першочергове використання коштів на воєнні потреби та будівництво та реконструкцію міжнародних автомобільних пунктів пропуску з ЄС. Про це у Телеграм повідомив народний депутат Ярослав Железняк 21 вересня.

Як повідомляється, законопроєкт №7669 був проголосований в цілому. За висловились 269 депутатів.

За словами Железняка, проголосували "провладні" депутати та їх сателіти. Нульову підтримку закон отримав від фракцій "Європейська Солідарність", ВО "Батьківщина" та "Голос".

Нардеп зазначає, що вдалося відстояти правку №47, що першочергово гроші йдуть на воєнні потреби. Також підтримана позиція, що у 2022 році 50 % коштів державного Дорожнього фонду спрямовуються на будівництво та реконструкцію міжнародних автомобільних пунктів пропуску з ЄС.

Железняк нагадує, що раніше гроші Фонду до кінця 2022 року могли використовуватись тільки на погашення боргів та видатки для армії.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада підтримала законопроєкт про повернення акцизного податку на пальне.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті