Велика Британія назвала клькість загиблих та поранених в Україні окупантів

Щонайменше 200 тисяч російських військових загинули або зазнали поранень від початку повномасштабного вторгнення в Україну. Про це під час засідання Ради Безпеки ООН заявив політичний координатор Постійного представництва Великої Британії Фергус Екерслі, повідомляє Укрінформ.

“Росія посилає на смерть тисячі своїх молодих чоловіків. За приблизними підрахунками, більш як 200 тисяч російських військових було вбито чи поранено в Україні”, - сказав він.

Екерслі наголосив, що росія тероризує українців, “одночасно завдаючи страждань власному народу та мільйонам людей по всьому світу.” 

“На цьому тлі Україна не має іншого вибору, окрім як скористатися своїм правом на самозахист, відповідно до Статуту ООН. Україна веде війну за національне виживання й захищає право усіх держав на життя без страху агресії”, - зазначив британський дипломат.

Він додав, що єдиний шлях до тривалого миру в Україні - це “припинення президентом Путіним свого незаконного вторгнення й виведення усіх підрозділів, що продемонструє його готовність обговорювати умови миру, які поважатимуть Статут ООН”.

“Росія почала цю війну, й Росія повинна її припинити, поки не спричинила ще більше страждань”, - підсумував координатор представництва Британії при ООН

Нагадаємо, в ООН озвучили цифру загиблих та поранених внаслідок вторгнення РФ. 

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті