У Запорізькій області двоє військових РФ вкрали 138 тисяч тонн зерна

Російські військові разом із двома місцевими жителями вкрали 138 тисяч тонн зерна на окупованій території Запорізької області. Про це 23 серпня повідомляє Офіс Генерального прокурора.

"Офіс Генпрокурора двом військовим РФ і двом місцевим жителям заочно повідомив про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, а також про допомогу державі-агресору", - повідомляють в Офісі генпрокурора.

Правоохоронці зазначають, що підозрювані забезпечували масштабне привласнення майна сільгосппідприємств та вивезення зерна з елеваторів на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Йдеться про російського солдата із позивним "Алтай", якого призначили псевдокомендантом "військово-цивільної адміністрації" Кам'янсько-Дніпровського району. Його заступником став другий росіянин – військовий із позивним "Волга".

Ця пара з допомогою російських солдатів захопили майнові комплекси. Також вони призначили керівниками найбільших операторів зерносховищ на окупованій території двох місцевих мешканців. У результаті ця четвірка присвоювала та вивозила до Росії українську сільгосппродукцію.

У результаті лише із двох зерносховищ області вдалося вкрасти понад 138 тисяч тонн урожаю. Всю цю продукцію вивозили на територію тимчасово окупованого Криму, а також до Краснодарського краю РФ.

Нагадаємо, що наприкінці липня стало відомо, що росіяни викрали півмільйона тонн зерна на території України.

Статті

Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Всі статті