На Закарпатті працює фотовиставка за результатами конкурсу, організованого переселенками з Луганщини до Дня миру (ФОТО)

У місті Свалява Закарпатської області працює виставка фоторобіт, організована переселенками з Луганської області – членкинями громадської організації "ЦСР "Дієва громада".

"Через соцмережі ми запропонували бажаючим взяти участь у фотоконкурсі до Міжнародного дня миру (21 вересня) й надіслати нам світлини улюблених місць своєї малої Батьківщини, – розказала "ОстроВу" голова "ЦСР "Дієва громада" 26 вересня. – Тепер ці роботи представлені на виставці, а пізніше будуть оголошені переможці конкурсу".

Вона уточнила, що на конкурс подавали світлини здебільшого переселенці з Луганської області, хоча є тут і види вулиць вже звільненої Балаклеї, тимчасово окупованого Херсону та обстрілюваного в останні дні Марганцю, що на Дніпропетровщині.

"Я знайома з активістками з Луганщини, і вони запропонували мені подати на конкурс фото мого рідного Марганцю", – каже Наталія Остапець, переселенка з Дніпропетровщини, яка наразі мешкає в одному з хостелів Закарпаття.

Тим не менш підкреслюється, що переважна більшість фото демонструє саме пейзажі Луганщини: Старобільськ, Новопсков, Сватове, Риб’янцеве, Піщане тощо.

"Попри те, що більшість з цих міст, селищ та сіл тимчасово окуповані, вони є в серці кожного з нас, – каже Оксана Очкурова. – Ми віримо, що повернемося додому й відбудуємо свій регіон після його звільнення. А тим часом така виставка допомагає нам показати місцевим мешканцям й одне одному, що наша мала Батьківщина – це чудовий красивий край. І тепер наші земляки на цих фото показують мешканцям Сваляви свої будинки, свої улюблені місця, а ті з щирим інтересом розпитують про Луганщину".

Підкреслюється, що всі ці фото зроблені до окупації регіону, адже наразі зробити подібні кадри на Луганщині неможливо.

"Отже, учасники конкурсу шукали ці знімки у своїх старих архівах, у телефонах та фотоапаратах, – кажуть організаторки конкурсу.

Уточнюється, що автори та авторки трьох найкращих фото після закінчення виставки отримають цінні призи.

Зазначається, що подібні акції, присвячені Міжнародному дню миру проходять в 10 містах України в рамках проєкту "Мир у цифровий час".

Раніше повідомлялось, що Старобільська РДА уклала меморандум про співпрацю з "БФ "СОС Дитячі Містечка" Україна".

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті