В Україні за рік зареєстровано 780 нападів на заклади охорони здоров'я – ВООЗ

В Україні зареєстровано 780 нападів на заклади охорони здоров’я за останній рік. Про це повідомив директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Ганс Клюге, виступаючи перед журналістами у Житомирі 17 лютого, пише сайт "Новини ООН".

"Я щиро захоплююся тим, як українська система охорони здоров'я зберігає свою життєстійкість, незважаючи на нелюдські, неприпустимі напади на заклади охорони здоров'я (загалом за рік зареєстровано майже 780 таких нападів), незважаючи на втому, стрес та вигоряння працівників охорони здоров'я", – зазначив Клюге.

Уточнюється, що пресконференція відбулася у рамках п'ятого за останній рік візиту Клюге до України. Директор Європейського бюро ВООЗ озвучив основні пріоритети роботи на сьогоднішній день: психічне здоров'я, а також реабілітацію та доступ до послуг охорони здоров'я на рівні місцевих громад.

Зазначається, що розширення психологічної допомоги населенню України стало головною темою візиту Клюге. За оцінками, майже 10 мільйонів українців можуть мати порушення психічного здоров'я, причому приблизно у 4 мільйонів людей такі порушення можуть проявлятися в помірній або важкій формі.

Раніше повідомлялося, що чверть українців можуть страждати від тяжких ментальних розладів через війну.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті