В Україні можуть ввести нову категорію отримувачів виплат ВПО

Міністрерка з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила про необхідність введення в Україні нової категорії внутрішньо переміщених осіб, які матимуть право на отримання виплат. Про це вона сказала під час ефіру телемарафону 4 грудня.

Верещук розповіла, що під час нещодавнього візиту до США оговорювала з представниками американської влади гуманітарну підтримку українців.

“Ми знаємо, що наші партнери формують бюджети на наступний рік, в яких передбачається допомога Україні на гуманітарні потреби. Наразі у нас 2,6 млн отримувачів виплат ВПО щомісяця. Нам потрібно зберегти ці виплати і також увести нову категорію – складні життєві обставини внаслідок збройної агресії. Це дуже важливо”, - сказала голова Мінреінтеграції.

Вона нагадала, що Світовий банк надасть Україні фінансування в об'ємі 1,2 млрд доларів на проекти з підтримки соціально незахищених і малозабезпечених верств населення.

"Світовий банк зосередився на діючих категоріях. Але ми запропонували зосередитися саме на новій категорії, аби допомогли пережити зиму та 2024 рік людям, які постраждали саме від збройної агресії", - зазначила Верещук.

Як повідомлялося, уряд України удосконалив порядок виплат ВПО.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті