У росії суд оштрафував відомого музиканта Юрія Шевчука. Він виступив проти війни в Україні (ФОТО)

Суд у російській Уфі оштрафував на 50 тисяч рублів відомого музиканта, лідера групи ДДТ Юрія Шевчука за адміністративною статтею про "дискредитацію російської армії". Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У середині травня Шевчук, виступаючи в Уфі, сказав зі сцени промову, в якій заявив, що в Україні гинуть "старі, жінки та діти заради якихось наполеонівських планів чергового нашого Цезаря", і що "Батьківщина – це не дупа президента, яку треба весь час мусолити і цілувати".

Через ці слова на нього склали адміністративний протокол про "дискредитацію збройних сил Росії". Пізніше суд повернув цей протокол через помилки – поліцейські не змогли пояснити, як саме музикант "дискредитував" армію.

15 липня петербурзький суд знову зареєстрував протокол щодо виконавця. Суд перенаправив справу на розгляд "за місцем скоєння порушення".

На засіданні суду в Уфі Шевчук не був присутнім. Захист музиканта наполягав, що доказів його правопорушення немає, а поліція неправильно склала протокол. Звинувачення стверджувало, що Шевчук поставив під сумнів слова президента РФ путіна про "спецоперацію", назвавши її "наполеонівськими планами", і тим самим "дискредитував російську армію".

Шевчук у зверненні до суду заявив, що завжди був проти всіх воєн у будь-якій країні та в будь-які часи. Він нагадав, що ще 1980 року написав про це пісню "Не стреляй". Текст виклав у телеграмі голова правозахисної групи "Агора" Павло Чіков.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті