У Польщі половина тимчасових працівників з України хоче повернутися на батьківщину

У Польщі половина тимчасових працівників з України хоче повернутися на батьківщину після закінчення війни, 26% респондентів ще не визначилися, а 25% не планує повертатися в Україну. Про це свідчать опубліковані 3 січня результати опитування, - повідомляє "Польське радіо".

Зазначається, що у рамках звіту OTTO Work Force «Як українці оцінюють роботу та перебування в Польщі у 2022 році?» респондентів запитували, серед іншого, про їхні плани на найближчі місяці. 43% відповіли, що хочуть почекати в Польщі і подивитися, як буде розвиватися ситуація в Україні. 38% планує почати вивчати польську мову. 21% сказали, що хочуть знайти квартиру, а 20% - привезти до Польщі найближчу родину. 5% зазначили, що хочуть записати своїх дітей до польської школи чи дитсадка.

44% респондентів відповіли, що не розглядають можливість виїзду з Польщі в іншу країну, крім України. 35% ще не прийняли рішення з цього приводу. Варіант виїзду на Захід розглядають 22%, причому 3/4 опитаних вказали Німеччину.

У звіті наголошується, що у 2020 та 2021 роках основною причиною працевлаштування українських громадян у Польщі були вищі заробітки. Однак в опитуванні за 2022 рік вперше найбільше відповідей стосувалося безпеки - 45%. Далі йдуть вищі заробітки (37%), бажання забезпечити краще життя сім’ї (29%) і кращий економічний стан (28%).

У опитуванні взяли участь 502 тимчасові працівники з України, 66% - це жінки. Опитування проводилось у листопаді 2022 року, - йдеться у повідомленні.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті