В окупованому Сєвєродонецьку ФСБ посилено перевіряє місцевих, за найменшу підозру – "на підвал"

Російські спецслужби збільшили свій штат в окупованому Сєвєродонецьку на Луганщині та активно шукають членів українського підпілля. Про це повідомив голова Сєвєродонецької військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк в ефірі "Апостроф TV" 28 серпня.

"У Сєвєродонецькій громаді територія перенасичена різного роду спеслужбовцями, військовою поліцією та ВСП. Люди потрапляють на "підвал" за найменшої підозри. Іноді повертаються, іноді – ні. Загарбники дуже прискіпливо ставляться до тих, хто перебуває у місті, особливо, коли це нові люди", - сказав він.

За словами Стрюка,  російські окупанти шукають підозрілих місцевих мешканців. Перевіряють документи, телефони, обшукують помешкання.

При цьому голова адміністрації повідомив, що в місті залишилися до 15 тисяч жителів, додавши, що у Сєвєродонецьку не працює жодне промислове підприємство. Окупанти їх зруйнували і нічого не відновили.

Як повідомляося, робітники сєвєродонецького "Азоту" замість зарплатні отримують від росіян гуманітарку.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті