В окупованому Енергодарі продукти продаються за астрономічними цінами - ЗМІ

У захопленому російськими військами українському місті Енергодар (Запорізька область), де розташована Запорізька АЕС, просто надхмарні ціни на продовольство, при тому, що дуже мало якісної продукції. Про це на умовах анонімності ВВС News Україна розповів один з інженерів-енергетиків, які працюють на ЗАЕС.

"Кілограм ковбаси виробництва АРК Крим тут коштує 500 гривень. 600 гривень коштує те, що вони називають "сиром". Це сирний продукт. Соки, що продають, - це розчинна есенція "Юпі". А коштують вони 40 гривень за дитячу коробку з трубочкою", - зазначає він.

Як каже інженер, продукти з окупованих територій та РФ відрізняються незадовільною якістю.

"Ніхто не купує російські продукти. Ми переплачуємо дві-три ціни за українські продукти, тому що їх неможливо їсти", - сказав інженер.

Як повідомляється, тим, хто отримує зарплату із неокупованих територій, зняти гроші з карток неможливо. На цьому наживаються посередники, які беруть за свої послуги 10%.

"Нам платить Енергоатом на наші банківські картки. Але російські окупанти відрізали нас від використання електронних грошей. Усі термінали по місту відключені, скрізь приймають лише готівку. А зняти готівку з картки можна лише за відсоток у ділків... 10 відсотків - нормальна такса . Тобто я скидаю 1100 гривень на картку, а мені віддають 1000 готівкою", - пояснює співробітник Запорізької АЕС.

Як повідомлялось раніше, Енергодарський міський голова Дмитро Орлов закликав мешканців не виходити на вулиці, оскільки окупанти почали знову стріляти із міста у бік Запорізької АЕС

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті