У Києві затримали одного з головних постачальників наркотиків для української еліти (ФОТО)

У Києві затримали одного з головних постачальників наркотиків для української еліти Юрія Чернецького, повідомляє прес-служба київської поліції.

"Правоохоронці провели обшук у помешканні фігуранта, у ході якого вилучили розфасований наркотик, гроші та набої. Слідчі повідомили затриманому про підозру. За скоєне йому загрожує до десяти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що порушником виявився 48-річний киянин, який раніше вже потрапляв у поле зору правоохоронців за наркозлочини.

Як розповів начальник поліції Києва Іван Вигівський, під час розслідування кримінального провадження у фігуранта було проведено кілька оперативних закупок наркотичного засобу:

"Отримавши оперативну інформацію щодо продажу особливо небезпечного наркотику, ми розпочали документування злочинної діяльності фігуранта. До відпрацювання були залучені оперативники, слідчі главку та бійці КОРДу, які днями затримали чоловіка у центрі столиці із речовими доказами. При собі він мав 23 згортки із розфасованим кокаїном та вже виручені гроші за частину проданого "товару". Ми також провели санкціонований обшук у помешканні киянина, у результаті якого вилучили набої, пакетики для фасування, електронні ваги та автомобілі, на яких пересувався порушник", - повідомив він.

Орієнтовна вартість вилученого кокаїну за цінами "чорного" ринку становить близько 5 000 доларів США. 

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України - збут наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинений повторно. Слідчі за погодженням із міською прокуратурою повідомили чоловіку про підозру у скоєнні злочину. Фігуранту загрожує від шести до десяти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

За даними ЗМІ, затримали одного з головних постачальників наркотиків для української еліти Юрія Чернецького.

Як повідомлялося раніше, працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) спільно з ГУНП в Донецький області викрили групу осіб, які діяли під виглядом "військовослужбовців" ЗСУ та причетні до торгівлі зброєю та наркотиками на Донеччині.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті