У кремлі готують нові провокації. Захід має бути рішучим у підтримці України - Моравецький

Кремль готуватиме нові провокації, відтак треба допомагати Україні зброєю і фінансами. Про це глава уряду Польщі Матеуш Моравецький написав у Фейсбуці 9 жовтня, інформуючи про своє інтерв'ю для американського телеканалу CNBC, - передає Укрінформ.

“Путін і кремль готуватимуть нові провокації - як ті, які вони, швидше за все, зробили з Nord Stream 1 і Nord Stream 2, оскільки росія намагатиметься загострити ситуацію на багатьох різних фронтах, щоб надіслати сигнал, що вони теж налаштовані рішуче і не зупиняться. Вірю в бойовий дух і моральну стійкість українських воїнів та українського народу, який так рішуче захищає не тільки своє майбутнє, мир і свободу, а й наше”, - підкреслив Моравецький.

Однак, як підкреслив польський прем’єр, для перемоги України Захід має бути рішучішим. “Ми повинні бути сильними. Ми повинні підтримати українців постачанням зброї, а також фінансово”,- наголосив Моравецький.

Він додав, що обговорював питання, “як ефективніше і швидше підтримати українських друзів у боротьбі з тиранією” з багатьма лідерами на нещодавній зустрічі в Празі, де 6-7 жовтня проходив перший саміт Європейської політичної спільноти, а також неформальний саміт ЄС.

Як повідомлялося, Польща пропонує використовувати заморожені активи РФ для відновлення України та допомоги європейцям в умовах енергетичної кризи.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті