У кожному регіоні, де були російські окупанти, є все більше доказів про воєнні злочини РФ – ЗМІ

Про систематичні воєнні злочини, які скоюються окупантами у кожному українському регіоні, свідчить все більше доказів. Про це заявила посол США з особливих доручень у сфері глобального кримінального правосуддя Бет Ван Шаак, пише "Європейська правда" 21 листопада.

"Це включає навмисні, невибіркові та непропорційні напади на цивільне населення та елементи цивільної інфраструктури, жорстоке поводження з цивільними особами та військовополоненими та спроби приховати ці злочини, повідомлення про страти, тортури та сексуальне насильство", – сказала Бет Ван Шаак.

Підкреслюється, що вона також прокоментувала звинувачення росії у навмисному завдання ударів по цивільній інфраструктурі України з метою залишити мирне населення без електрики та тепла – це дії, які прирівнюються до воєнного злочину.

Посол зауважила, що важко визначити, чи є окремі удари воєнними злочинами, оскільки "…кожен окремий удар необхідно оцінювати з точки зору того, чи були поблизу військові об'єкти, чи це були суто цивільні об'єкти, а тому це є послідовною схемою нападів на цивільні елементи".

Ван Шаак також наголосила на тому, що росія побудувала велику транснаціональну інфраструктуру фільтраційних операцій, яких зазнали тисячі громадян України, що є порушенням міжнародного права.

"Є переконливі звіти про фізичне та психологічне насильство, у тому числі позасудові страти в рамках операцій, а також про насильницьке переміщення та депортацію, у тому числі тисяч українських дітей, які були викрадені та насильно усиновлені сім'ями в росії", – сказала Ван Шаак.

Раніше повідомлялось, що парламентська асамблея НАТО визнала росію державою-терористом.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті