У "Газпромі" пригрозили скоротити постачання газу до Європи через Україну

Російська компанія "Газпром" пригрозила скоротити постачання газу до Європи через Україну вже наступного тижня. Про це 22 листопада газовий монополіст РФ написав у Telegram.

"21 листопада "Молдовагаз" відповідно до контракту сплатив "Газпрому" частину поставок за листопад. Обсяг фактично поставленого російського газу, за яким порушено оплату поточних поставок у листопаді, становить 24,945 мільйона кубометрів газу. Сумарний накопичений обсяг осідання на території України - 52, 52 мільйони кубометрів газу", - заявили росіяни.

Фактично "Газпром" заявив, що частина газу залишається в Україні, і саме на цю частину газу з 28 листопада росіяни обмежать обсяги транзиту.

Варто зазначити, що український маршрут є останнім трубопроводом, що залишився, який все ще постачає російський газ до Західної Європи, оскільки москва поступово скорочувала поставки на континент ще з довоєнних часів.

Своєю чергою, українська сторона в особі "Оператора ГТС України" спростувала подібні звинувачення з боку росіян.

"Всі обсяги, прийняті на точці входу з РФ "Суджа", зокрема для подальшого транспортування споживачам Молдови, були передані на точках виходу з України до Молдови "Олексіївка" та "Гребеники" у повному обсязі", - йдеться у заяві.

Причому, в Україні готові підтвердити свою заяву відповідними документами. Водночас Оператор ГТС зазначив, що Молдова з вересня забезпечує реверс газу в Україну у форматі віртуального реверсу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в російському "Газпромі" загрожують припинити постачати газ, якщо ЄС запровадить обмеження ціни.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті