Україна та Гватемала укладуть Угоду про взаємний безвізовий режим

Уряд України 22 липня  схвалив проект Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Гватемала про взаємне скасування візових вимог. Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Положеннями проекту Угоди передбачається можливість здійснення громадянами України та громадянами Республіки Гватемала взаємних безвізових поїздок строком до 90 днів протягом 180 днів.

Відповідно до Угоди, між Україною та Республікою Гватемала встановлюється взаємний режим безвізових поїздок усіх категорій громадян на постійній основі.

"Україна та Гватемала мають дружні та партнерські відносини. Гватемала твердо підтримує нашу державу у протидії російській агресії. Коли безвізова угода вступить в дію, це дозволить посилити міжлюдські контакти, сприятиме розвитку бізнесу, культурних обмінів, туристичних подорожей", - заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за підсумками схвалення проєкту угоди на засіданні уряду.

Зазаначається, що громадяни України користуються можливістю безвізового в’їзду до Гватемали з 2009 року згідно з одностороннім рішенням гватемальської сторони. Для громадян Гватемали на сьогодні діє візовий режим в’їзду в Україну, зокрема е-Віза. Нова угода дозволить закріпити взаємний безвіз на постійній основі.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті