Україна щомісяця потребує $3-4 млрд – МВФ

Потреби України щомісяця становлять від 3 до 4 мільярдів доларів. Про це 25 жовтня повідомляє офіційний сайт Міжнародного валютного фонду.

"Потреби України у фінансуванні у 2023 році величезні… За нашими поточними оцінками, щомісячні потреби у фінансуванні у 2023 році становитимуть від 3 до 4 мільярдів доларів, що відображає сувору реальність великого бюджетного дефіциту в контексті руйнівної війни", - заявила директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва.

Вона також наголосила, що українська сторона заслужила на фінансову підтримку. Однак такі потреби потребують ретельного планування.

Водночас якщо руйнація української інфраструктури та економічної діяльності стане ще масштабнішою, сума може зрости до 5 мільярдів доларів.

"Це фінансування призначене для того, що ми класифікуємо як "етап відновлення", під час якого економіка стабілізується, і країна дотримується відповідного пакету макроекономічної політики", - додала Георгієва.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Зеленський провів розмову з директором МВФ щодо допомоги Україні.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті