Українські шпажистки виграли "золото" етапу Кубка світу: це перша перемога з 2016 року

Жіноча збірна України з фехтування на шпагах здобула "золото" на етапі Кубка світу в італійському Леньяно. У фіналі українські шпажистки перемогли фехтувальниць з Південної Кореї з рахунком 41:40. Про це повідомляє Суспільне.Спорт.

Етап у Леньяно став першим на рівні Кубка світу з фехтування на шпагах у сезоні 2023/24. У Леньяно команда України змагалася у складі Влади Харькової, Олени Кривицької, Інни Бровко та Джоан Фейбі Бежури. На турнірі "синьо-жовті" отримали шостий номер посіву.

Першими суперницями українських шпажисток на турнірі стала Естонія – в 1/8 фіналу. У дебютному протистоянні Україна здобула перемогу з рахунком 39:34.

У чвертьфіналі українки зустрілися з господарками доріжки – італійками на чолі з дворазовою чемпіонкою світу Росселою Ф'ямінго. Місце у топ-4 Україні гарантувала перемога з рахунком 45:36.

За місце у фіналі Харькова, Кривицька, Бровко та Бежура сперечалися у протистоянні зі збірною Гонконгу. Цей матч відбувся в близькій боротьбі, яку в підсумку виграли українки з рахунком 45:40 та гарантували собі щонайменше "срібло" турніру.

У фіналі етапу Кубка світу українська команда шпажисток зустрілася з першим номером посіву – збірною Південної Кореї, у складі якої виступали призерки Олімпіади-2020 та чемпіонки світу Кан Йон Мі та Сон Се Ра.Фінальне протистояння турніру завершилось мінімальною перемогою України з рахунком 41:40.Тож на шляху до "золота" Україна перемогла усіх трьох призерок Олімпіади-2020.

Це перше "золото" у жіночій шпазі серед команд з 14 жовтня 2016 року, коли Україна перемогла на етапі в китайському Сучжоу. Тоді Україна також у фіналі здолала Південну Корею.В олімпійській кваліфікації Україна піднялась на п'яте місце. Україна є найкращою командою Європи, яка наразі не здобула пряму путівку на Ігри-2024, відтак претендує на олімпійську ліцензію за континентальною квотою.Україна здобула першу нагороду сезону 2023/24 на етапах Кубка світу в команді.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті