Українська податкова оштрафувала PornHub

Україснька податкова оштрафувала компанію, яка оперує сайтом PornHub, на понад 5500 доларів США. Про це повідомив у Телеграм голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

"На жаль, не всі платники, що оперують сервісами для дорослих, однаково відповідально ставляться до оподаткування", — зазначив він.

Згідно з українським законодавством, великі іноземні компанії, що «постачають українцям електронні послуги», зобов'язані реєструвати представництво в Україні й сплачувати податок на додану вартість від своїх доходів.

Водночас, як каже Гетманцев, компанія, яка оперує сайтом PornHub, ухиляється від реєстрації. Тому її й оштрафували. Відповідне податкове повідомлення-рішення спрямоване компанії та до Агенства доходу Канади.

Гетманцев нагадав, що надходження з «податку на Google» йдуть на фінансування потреб армії. Тим часом Україна за рейтингом PornHub на 14 місці серед інших країн за переглядами цього сайту.

А відомий сервіс Onlyfans вже сплатив до держбюджету України з початку цього року 944,1 тисяч доларів США.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у червні 2021 року підписав зміни до Податкового кодексу. Тож великі іноземні ІТ-компанії зобов'язані реєструвати представництво в Україні й сплачувати податок на додану вартість від своїх доходів.

Як повідомлялося, петиція з проханням легалізувати еротику та порно на території України набрала необхідний мінімум – 25 тисяч підписів. 

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті