Українська диригентка Оксана Линів отримала спеціальну відзнаку Oper!Awards

Українська диригентка Оксана Линів отримала спеціальну відзнаку Oper!Awards – премії, присвяченої оперному мистецтву, яку вручають в німецькомовних країнах. Про це Линів написала у Фейсбук.

Вручення пройшло у німецькому місті Дортмунді. Відзнаку українська диригентка отримала  за вагомий внесок у розвиток оперного мистецтва. Оксана Линів отримує відзнаку Oper!Awards вдруге. У 2020 її визнали "Найкращим диригентом".

"Я пишаюся тим, що отримала цю спеціальну нагороду. Я хочу присвятити цю особливу премію всім моїм колегам у Teatro Comunale Bologna, особливо всьому оркестру", – написала Оксана Линів.

Вона зазначила, що з початком повномасштабної війни в Україні музиканти оперного театру Болоньї, яким вона нині керує, виказали велику підтримку Україні. За рік Teatro Comunale Bologna зіграли понад 10 творів сучасної української музики та внесли її до Болонських програм.

"Для нас було важливим зробити свій внесок до встановлення миру і свободи прямо зі сцени, як належить артистам", – зазначила диригентка.

Також Оксана Линів додала, що присвячує нагороду команді Молодіжного симфонічного оркестру України. За словами диригентки, оркестру, який вона заснувала і яким керує, після евакуації вдалося реалізувати багато музичних проєктів, щоб "через музику повернути молодому українському поколінню музикантів віру, підтримку та надію".

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті