Україна призупинила дію морського зернового коридору

Україна призупинила дію морського зернового коридору. Про це заявили в консалтинговій компанії Barva Invest із посиланням на Адміністрацію морських портів України, - повідомляє Телеграм-канал "Радіо Свобода".

Призупинення пов'язане із загрозою вибухів, про яку повідомили українські військові. Раніше надходила інформація про те, що в районі створеного Україною зернового коридору в Чорному морі посилилася активність російської авіації, яка скинула щонайменше 4 вибухові пристрої.

Зазначається, що в Одесі та інших портах, які перебувають під контролем України, перебуває кілька суден із вантажем зерна, призначеного на вивезення. Як довго вони там залишатимуться, поки що незрозуміло: формально припинення дії коридору розраховане лише на сьогоднішній день, але фактично ця ситуація зберігається вже кілька днів і може бути продовжена.

У повідомленні нагадується, що в серпні Україна почала реєстрацію торговельних суден для участі в роботі зернового коридору - незважаючи на небезпеку ворожих дій з боку російського флоту або авіації. Коридор діє під захистом ВМС України. У середині липня росія вийшла із зернової угоди, що була укладена за посередництва ООН і Туреччини і давала можливість експорту українського зерна морем із портів, які росія блокувала на початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті