Україна просила повернути тіла нібито загиблих при падінні Іл-76 полонених. РФ відмовилась - ГУР

Україна зверталася до Російської Федерації щодо повернення тіл військовополонених, які нібито загинули на борту Іл-76, проте країна-агресор поки що не реагує на ці запити. Про це повідомив представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов в ефірі телемарафону 1 лютого.

"Щодо інформації про загибель - так, Україна зверталась і продовжує звертатись щодо передачі тіл. Поки що російська сторона на це не йде. Тому залишається актуальною вимога нашої держави стосовно проведення неупередженого міжнародного розслідування щодо не лише обставин падіння літака Іл-76, а що насправді знаходилось всередині - чи були там люди, чи був там боєкомплект, хто там знаходився, окрім екіпажу", - сказав представник ГУР.

Юсов пояснив, що в Україні статус цих 65 воїнів, яких росіяни оголосили загиблими, не змінювався - вони досі вважаються військовополоненими.

Він також повідомив, що масштабний обмін військовополоненими, що відбувся 31 січня, став "майже завершенням" зірваної операції в день падіння Іл-76.

Нагадаємо, 31 січня в Україну повернули з російського полону 207 полонених українських воїнів та цивільних

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті