Україна отримає натівські бойові машини піхоти CV-90 – Міноборони

Сили оборони України отримають від Швеції бойові машини піхоти CV-90, які стоять на озброєнні деяких держав-членів НАТО. Про це 31 травня повідомляє пресс-служба Міністерства оборони.

"Одні з найсучасніших БМП стануть на захист України. Сили оборони України отримають БМП CV-90. Це буде чергова потужна допомога від шведських партнерів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, українські екіпажі вже завершують підготовку з їх опанування.

За словами міністра оборони Королівства Швеції Пола Йонсона, підтримка Україну триватиме "стільки, скільки буде потрібно". 

"Ми також працюємо над постачанням систем Archer, танків. Факт надходження цього озброєння означає, що Україна зможе використовувати це комбіноване озброєння", - сказав він.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті