Україна частково змінила військові плани після витоку документів - ЗМІ

Україна змінила деякі військові плани через передбачуваний витік американських секретних військових документів. Про це повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на телекомпанію CNN, яка посилається на джерело, близьке до президента України Володимира Зеленського.

В опублікованій минулої ночі статті CNN не наводиться подробиць цієї інформації, але зазначається, що витік також спонукав Пентагон зробити кроки зі скорочення потоку особливо важливих документів, які зазвичай щодня доступні сотням людей в уряді.

Об'єднаний комітет начальників штабів, до якого входить найвище керівництво Міністерства оборони і який консультує президента США, зараз вивчає свої списки розсилки, щоб з'ясувати, хто отримує секретні звіти, сказав представник Пентагону.

Багато з поширених в інтернеті документів мали позначки, що вказували на те, що вони були підготовлені розвідувальним підрозділом комітету, відомим як J2, і, мабуть, є документами для брифінгів.

Цієї ночі Пентагон заявив, що продовжує перевіряти справжність документів та намагається оцінити збитки для національної безпеки. Союзники США також проводять оцінку та намагаються визначити, чи не постраждали їхні власні джерела та методи внаслідок витоку.

"Ми очікуємо, що найближчими днями США поділяться з нами оцінкою збитків, але ми не можемо чекати їх оцінки. Зараз ми робимо свою власну", - сказав CNN чиновник із країни, що входить у так званий альянс "П'яти очей" (США, Австралія, Канада, Нова Зеландія та Великобританія).

Як повідомлялося, у Bellingcat встановили першоджерела злитих документів Пентагону про підготовку контрнаступу України.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті