"Україна без допомоги може програти війну до кінця року". Глава ЦРУ закликав виділити Києву мільярди

Директор Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США Вільям Бернс заявив, що Україна може програти війну до кінця 2024 року - якщо не отримає додаткової допомоги. Про це Бернс сказав американським законодавцям на заході в Президентському центрі Джорджа Буша 18 квітня, пише Politico 19 квітня.

Директор ЦРУ Вільям Бернс зробив суворе попередження в четвер: якщо ви не схвалите допомогу Україні зараз, Київ може програти війну до кінця року.

"Завдяки військовій підтримці, як практичній, так і психологічній, українці цілком здатні протриматися до 2024 року і зруйнувати зарозумілу думку Путіна про те, що час грає на його боці", - сказав директор ЦРУ.

Зазначається, що він закликав законодавців ухвалити додатковий закон, який би виділив мільярди на військові зусилля України.

За словами Бернса, якщо додатковий закон це не пройде через Конгрес, "картина буде набагато гіршою". 

"Існує цілком реальний ризик того, що українці можуть програти на полі бою до кінця 2024 року, або, принаймні, поставити Путіна в таке становище, коли він зможе по суті диктувати умови політичного врегулювання", - сказав Бернс.

"Це, мабуть, найсильніше попередження щодо війни з боку високопоставленого представника адміністрації, яке пролунало в той час, як офіційні особи в Києві попереджають, що наступальна операція Росії влітку, в результаті якої в Україну вторгнуться масивні хвилі військ, може розгромити київських солдатів, які борються за незалежність", - пише видання.

Підкреслюється, що зауваження Бернса прозвучали наступного дня після того, як спікер Палати представників Майк Джонсон представив свій довгоочікуваний пакет зовнішньої допомоги, який "висить на волосині", оскільки спікер "намагається забезпечити голоси, необхідні для проведення дебатів у парламенті".

Раніше посол США розповіла Конгресу, чому підтримка України відповідає стратегічним національним інтересам Штатів.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті