У затоплених районах Росії пішли сильні дощі

У Росії дощ, що йде сьогодні в Кургані, ускладнює паводкову ситуацію. Про це, повідомляє уряд регіону, - пишуть 16 квітня росЗМІ.

"Зараз у Кургані йде дощ. За вчорашніми прогнозами Гідрометцентру, опади можуть скласти до 14 міліметрів, що ускладнює паводкову ситуацію. А також ускладнює умови для евакуації", - ідеться в повідомленні.

За даними влади регіону, триває зростання рівнів води в населених пунктах Кетівського округу - у районі Санаторної та Кетового рівень води перевищив 10 метрів.

Нагадаємо, що в Курганській області введено режим НС обласного масштабу. Згідно з прогнозом головного управління МНС РФ на паводконебезпечний період, на території області може бути затоплено 62 населених пункти, 4300 будинків, 5550 присадибних ділянок, 600 дачних ділянок, до зони НС можуть потрапити 18 718 осіб.За даними ГУМНС, станом на 16 квітня, залишаються підтопленими в 6 муніципальних округах 305 житлових будинків і 685 присадибних ділянок. У регіоні евакуйовано понад 13 тисяч осіб.

Також увечері з'явилися повідомлення про евакуацію шести сіл Абатського району Тюменської області через паводок на річці Ішим. Глава регіону Олександр Моор повідомив, що через підйом рівня води в річках можливий прорив дамб або перелив через них. "16 квітня рівень води в Ішимі біля села Іллінка в Казанському районі перевищив критичну позначку у 800 см", - ідеться в повідомленні.

У Тюменській області також введено режим НС через загрозу паводку. У зону підтоплення можуть потрапити понад 50 населених пунктів, у яких проживає майже 7,3 тис. осіб.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті