У Запоріжжі почав працювати евакуаційний шелтер для маломобільних людей, а в Оріхові та Гуляйполі - нові мобільні укриття

В Оріхові й Гуляйполі Запорізької області відкрили чотири нових мобільних укриття, а в Запоріжжі - працювати евакуаційний шелтер для маломобільних людей. Про це повідомили Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) у Facebook 11 березня й секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв у Телеграм 12 березня.

"4 мобільні укриття встановлено в Оріхові та Гуляйполе у Запорізькій області", - пише Червоний Хрест.

Такі мобільні укриття встановили в Оріхові й Гуляйполі

Уточнюється, що укриття такого типу є протиосколковими спорудами цивільного захисту і допоможуть убезпечити людей у місцях масового скупчення від осколкових поранень. Площа кожної конструкції - 10 квадратних метрів, в середині може розміститись орієнтовно 10-15 людей.

Крім того, Куртєв повідомив, що в Запоріжжі запрацював евакуаційний шелтер для маломобільних людей.

"Цей сучасний комфортний простір повністю пристосований під потреби людей з інвалідністю та маломобільних громадян, які евакуюються до Запоріжжя. Тут вони можуть проживати до моменту виїзду в інші регіони чи за кордон і будуть забезпечені допомогою психологів, юристів і соцпрацівників та гарячим харчуванням, наданим ГО "BELUGA UA", - написав секретар Запорізької міськради.

Він уточнив, що створення шелтеру стало можливим завдяки співпраці міськради Запоріжжя з благодійним фондом "АРТАК Разом до мрії". Його представники в партнерстві з БФ "Схід SOS" відремонтували та облаштували приміщення, виділене міською владою з комунального фонду міста.

Так виглядає евакуаційний шелтер для маломобільних людей

Раніше повідомлялось, що ще у двох гімназіях Запоріжжя облаштували укриття й розглядають можливість переходу на змішаний формат навчання.

Раніше також повідомлялось, що в центрах психосоціальної підтримки родин з дітьми в Запоріжжі починають проводити навчальні сесії з основних шкільних предметів.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті